Maltracte animal

husky

Per Àgata Padullés i Arancha Vallejo, 1r ESO

Hi ha persones que creuen que els animals són diferents i inferiors a nosaltres. Us sembla que pot ser veritat? A la Terra hi ha cinc grups d’éssers vius: els animals, les plantes, els fongs, les algues i les cèl•lules. Nosaltres, els humans, estem dins el grup d’animals o sigui que no som pas tan diferents d’ells.

Alguna gent maltracta als animals sense saber ni ells mateixos perquè ho fan. Hi ha qui mata animals per obtenir aliments, altres els maten per motius de seguretat però, per exemple, hi ha caçadors, que només cacen per diversió, no per necessitat. Tots nosaltres, com espècie humana, matem més del que caldria. Per aixó, avui dia hi ha tans animals en perill d´extinció.

El maltracte és abusar de l’existència d´altres éssers vius: fer-los servir per la nostra conveniència. Un exemple podrien ser les competicions que suposen fins i tot una baralla mortal entre animals. És el que passa quan hi ha persones que es juguen diners apostant a favor d’un o altre animal, els amos fan que els animals es barallin violentament i quan perden els maltracten i, a vegades, els abandonen. També hi ha el cas de gent què utilitza animals per fer productes cosmètics. Un altre exemple seria la utilització d’animals per experiments científics. Hi veieu alguna diferència en aquests casos? Estem acostumats a considerar justificada i més acceptable la mort dels animals si és per al progrés de la ciència, però tot i així creiem que no se’ls hauria de fer patir.

Un altre cas a considerar seria el dels animals del zoo. Pensem que encara que no ho sembli, els estàn maltractant, només per a entretenir a la gent, i aconseguir diners ja que els priven del seu entorn natural.

No us ho creureu però buscant dades, hem descobert a internet una informació de TV animalista, que diu que en el soterrani del zoo de Barcelona, hi tenen amagats animals engabiats que quasi mai veuen la llum del sol. Pot ser cert? O es tracta d’una informació exagerada o inexacta?

Per acabar us fem saber quins són els deu animals més maltractats del món, segons una web especialitzada en aquest tema: el toro, el gos, el gat, la foca, l'ovella, el cavall, el goril•la, la tortuga, l'òs, el dofí, el lleopard, l'orangutà, i l'elefant.

Gener 2016

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR