Instagram

insta

Per Aina Aragonès i Zoraida Ghiglino, 1r ESO

L’instagram és una red social tant mòbil com web on els usuaris poden compartir fotografies i curts vídeos amb els seus seguidors. És a dir, serveix per publicar fotos i que els teus seguidors les puguin veure i fer comentaris i, fins i tot, posar-hi un “LIKE” que significa que t’agrada la publicació.

Aquesta aplicació va ser creada per Kevin Systrom i Mike Krieger a l’any 2010. Primer només es va inventar la versió per a iPhone, iPad i iPod amb el sistema iOS 3.0.2, més endavant es va crear la versió per a Android.

Ha augmentat molt la seva popularitat en aquests 10 anys: al mes de Novembre de 2011 ja comptava amb 12 milions de seguidors i, actualment, l’aplicació ja te més de 100 milions d’usuaris actius.

Instagram es fixa en el nombre de seguidors que tens i, quan ets molt popular, poden arribar a pagar-te diners. És clar que això suposa tenir una bona càmara o un bon mòbil, a banda, també implica dedicar-hi moltes hores, ja que has d’anar publicant constantment les coses interessants que et passen per a que els teus seguidors no s’avorreixin o deixin de seguir-te.

Hi ha un petit dilema sobre l’Instagram: És bo o dolent?

Aquesta aplicació com hem comentat permet penjar fotografies i aplicar marcs o filtres, afegir comentaris a les fotografies dels altres, compartir fotografies i poder parlar a través del xat. Però, per altra banda, no es pot tenir gaire control dels comentaris i els “likes” que tu has fet o que han fet en alguna foto teva, no es pot tenir una eina per decidir qui vols que vegi la teva foto i en quin moment...

 PUNTS POSITIUS  PUNTS NEGATIUS
 Facilitat de compartir fotos Instagram pot vendre les fotos dels usuaris
 Facilitat de fer funcionar l’App  Els usuaris poden ser assetjats
Facilitat de compartir les mateixes fotos a facebook o twitter  Hi ha comptes falsos o usuaris que es fan passar per persones famoses


En resum, s’ha de mirar aquesta aplicació en positiu, però sent conscients dels perills que té.

L’Instagram és la red social més popular per als adolescents d’avui en dia. Les selfies (les fotografies a un mateix), segueixen triomfant en els joves de 14 a 20 anys. Encara que també predominen les fotografies de paisatges i d’objectes. Tenint en compte aquesta informació hem dissenyat un breu qüestionari per conèixer l’experiència i ús d’aquesta aplicació per part d’alumnes de l’institut. En un proper article us informarem dels resultats.

Novembre 2015

 

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR