Podrem respirar com els peixos?

aquaman

Per Jaume Inglada i Petit, 2n ESO

Els peixos poden respirar a dins de l'aigua gràcies a les seves brànquies que són capaces de extreure l'oxigen de l'aigua, per què jo no? Aquesta és la pregunta que segur que ens hem fet moltes vegades. No patiu, d'aquí poc serà possible.

Uns científics danesos han descobert que amb una màscara plena de cristalls d'aquaman (cristalls fets amb cobalt) es poden separar les mol·lècules d'aigua de les d'oxigen, aquest és un sistema semblant al que utilitzen els peixos. Aquest material cristallí permet absorbir i emmagatzemar oxigen i lliberar-lo quan es necessita. Així, els submarinistes potser algun dia podran deixar de portar les ampolles d'oxigen per practicar el seu esport.

Si ara us digués que és econòmic, ja semblaria que les pel·lícules futurístiques de Star Wars són del passat. Però no, és molt car, per fer els cristalls d'aquaman cal un producte molt valuós que es diu cobalt.

Ara bé no us preucopeu, ja és molt que s'hagi inventat aquesta màscara.

Aquest article a part de ressaltar aquest nou invent, us vol fer pensar que cada dia s'inventa una nova cosa que fa deu anys no s'havia pogut ni imaginar.

Veieu aquest vídeo que parla sobre l'invent.

https://www.youtube.com/watch?v=crgYGbAnT08

Novembre 2015

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR