El circ

trapeci

Per Duna Galup, 1r ESO

Molts de nosaltres fem extraescolars: anglès, reforç, futbol, bàsquet,... jo faig una extraescolar poc comú, el circ.

Des que tinc 6 anys faig circ a l'escola infantil de circ 9barris, he passat pels grups d'iniciació, preescola i aquest és el meu tercer any al grup d'escola. Ara estic a la escola infantil, i si vull, quan compleixi 14 o 15 anys podré anar a la escola juvenil. Els alumnes que desitgen treballar en el món del circ poden continuar a la Rogelio Rivel, l'escola per adults.

En aquests 7 anys he tingut la oportunitat de conèixer molts nois i noies de la meva edat, 16 professors i professores; i he après moltíssimes tècniques de circ: malabars, trapezi, acrobàcia, dansa, xanques,... a part dels intensius que fem cada trimestre: aeris, body percussion, bàsquet beat, hip-hop, màgia,...

 

Cada any s'organitza un espectacle de fi de curs que assagem durant el tercer trimestre, en el que participem tots els alumnes de l'escola infantil de circ. L'espectacle va d'un tema diferent cada any, escollit per l'equip de professors, tot i que els alumnes també podem participar en l'elecció. Preparem un número amb l'ajuda del professor encarregat d'aquella tècnica, i ho representem després a l'espectacle.

El circ organitza, a més a més, moltes altres activitats: la trobada de monociclistes, el circ d'hivern, espectacles solidaris,... Entre aquestes activitats hi ha l'intercanvi amb una escola de circ de Stuttgart; podem participar tots els alumnes del grup d'escola, i cada any viatja una escola. Fa dos anys vam rebre a Barcelona un grup d'alemanys, i l'any passat van viatjar els catalans a Stuttgart. Junts assagem tècniques noves i preparem un espectacle conjunt. És una molt bona manera de fer amics nous i aprendre d'altres cultures.

El circ m'ha ajudat a aprendre moltíssimes coses, fer amics i perdre la vergonya i la por escènica.

Maig 2015

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR