Disseny i creació d'una història interactiva

carrer

Per Sara Franco, Berta Rossell i Sehar Tariq; 1r BTX

INTRODUCCIÓ

Ens interessa el món de les històries interactives, on cada jugador pot crear la seva versió de la realitat, i anar per camins molt diferents. A més, ens afecta el fet que a partir d’aquest joc la gent se’n pugui adonar que segons què faci pot arribar a ser un assetjador, i creiem que ajudarà a alguns joves a replantejar-se els seus actes. Els temes bàsics d’aquesta història interactiva són el bullying i l’homofòbia. Tracta de dues amigues de Toronto, la Nina i la Lisa, que comencen els seu últim curs d’institut, i descobreixen que el Jack, el noi nou que ha entrat a l’escola aquest any, és homosexual. La Lisa i els altres companys se’n riuen del Jack, i la Nina, ha de decidir si seguir els passos dels seus amics o no. Depèn de les seves decisions guanyarà o perdrà els amics de sempre, però potser en farà de nous i ajudarà a un company innocent.

2. OBJECTIUS I HIPÒTESIS

Els nostre objectiu és crear una història interactiva per mòbils que conscienciï als joves sobre alguns problemes de la societat, centrant-nos en el bullying i la homofòbia i per tant un altre objectiu és aprendre les bases de programació del programa Episode. Hipòtesis: 1-Aconseguirem fer un videojoc coherent sense saber les bases de programació en un principi 2-La gent es conscienciarà una mica més i entendrà el sentiment de fer bullying o patir-ne, de manera que, a l’hora de fer-ne, s’ho pensarà dues vegades 3-La majoria de gent escollirà l’opció de no fer-li bullying al Jack, ja que això és el que es considera moralment correcte.

3. METODOLOGIA: ORGANITZACIÓ I MATERIALS

1. Cercar informació teòrica sobre els conceptes treballats: Bullying i homofòbia. Crear l’aplicació, de dilluns 12, a dijous 15 de junyde 2017. Material necessari: Programa Episode i telèfon mòbil amb l’aplicació Episode.

2. Aprendre les bases de programació de l’Episode. Aprendre les ordres per les accions i estats d’ànim abans que comenci la setmana del projecte de recerca. Material necessari: Programa Episode, històries d’exemple, base de dades (vídeos de Youtube) i fòrum Episode

3. Dissenyar la història: Fer els personatges i triar els escenaris. Escriure la història al programa i en un Word simultàniament. Conscienciar als joves., de divendres 16 a dilluns 19 de juny de 2017. Material necessari: Whatsapp per difondre la informació. La història interactiva es crea i modifica des de la pàgina web, tot i que per jugar-hi necessites tenir l'aplicació instal·lada a un dispositiu mòbil o tauleta. A l'hora de crear-la, hi ha un seguit d'ordres que has d'utilitzar per indicar que els personatges facin qualsevol acció, pensin o parlin, soni un soroll de fons, etc. A més a més, has de dissenyar els personatges a partir d'uns models estàndards, a banda de seleccionar els diferents escenaris (il·lustració capçalera: carrer).

 text  nina  passadis
Capítol en edició amb les ordres del capítol Diferents models de roba per la Nina Escenari: passadís de l'escola

 4. RESULTATS

Per accedir a la història interactiva que hem dissenyat i jugar-hi, cal seguir els passos següents:

1. En un dispositiu Android o IOS, descarregar l'aplicació Episode - Choose Your Story des del Play Store o l'App Store.

2. A l'obrir l'aplicació, a vegades hi ha una petita introducció on et demana que triïs una entre tres històries per començar a jugar. Seleccionar la desitjada (és igual quina de les 3) i, quan comenci la història, tirar enrere cap al menú principal. Si l'aplicació se t'obre directament amb el menú principal, no s'ha de fer el pas anterior.

3. Al buscador d'històries, a dalt a la dreta, senyalat amb una lupa, escriure la paraula "besatusah", per tal que et busqui la nostra història interactiva. Finalment, seleccionar-la i començar a jugar.

Comentaris: no cal iniciar sessió ni registrar-se per jugar-hi. Pots jugar tres capítols cada dia, a no ser que compris tiquets. Per aquest motiu, com que la història té 6 capítols, cal jugar en dos dies.

5. CONCLUSIONS

Hem comprovat que la primera hipòtesi és certa, ja que gràcies als fòrums i tutorials de Youtube, hem aconseguit fer la nostra primera història interactiva, i la gent que l’ha provat l’ha pogut entendre perfectament i sense cap problema. La segona hipòtesi no és del tot certa, perquè a la gent a qui li hem fet provar el joc ens ha dit que no els ha ajudat a conscienciar-se gaire, ja que ja eren conscients que fer bullying a una persona no està bé, cosa que fa que tots triïn l'opció de recolzar Jack, demostrant així que la nostra tercera hipòtesi és certa. Tot i així, alguns dels que han triat el joc han dit que si ells no sabessin exactament com funciona el bullying i com es pateix, molt probablement els hauria ajudat a conscienciar-se una mica i a pensar-se dues vegades les coses abans de ficar-se amb algú i insultar-lo per la seva manera de ser, pel seu físic, o pel simple fet de ser diferent a tu. 

6. BIBLIOGRAFIA

https://ca.wikipedia.org/wiki/Aplicaci%C3%B3_m%C3%B2bil 12/06/2017

https://home.episodeinteractive.com/about 12/06/2017

https://www.episodeinteractive.com/write/faq 12/06/2017

https://ca.wikipedia.org/wiki/Wireless_Application_Protocol 13/06/2017

http://pedromrojas12.blogspot.com.es/2015/12/historia-de-lasaplicacioneshttp://pedromrojas12.blogspot.com.es/2015/12/historia-de-las-aplicacionesmoviles.htmlmoviles.html 13/06/2017

https://deideaaapp.org/tipos-de-aplicaciones-moviles-ysus-caracteristicas/  13/06/2017

https://tabletzona.es/2015/09/21/ranking-las-10-apps-mas-descargadas-enespanahttps://tabletzona.es/2015/09/21/ranking-las-10-apps-mas-descargadas-en-espanaen-2015/en-2015/ 14/06/2017

https://es.wikipedia.org/wiki/Acoso_escolar#Causas 14/06/2017

http://www.viu.es/consecuencias-del-bullying-en-la-victima-y-el-agresor/  14/06/2017

http://www.peques.com.mx/causas_y_consecuencias_del_bullying.htm 14/06/2017

https://www.lifeder.com/bullying-homofobico/ 14/06/2017

http://www.educadiversa.org/index.php?option=com_content&view=article&id=181: educadiversa&catid=45:informe&Itemid=85 14/06/2017

http://forums.episodeinteractive.com/forum/main-category/mainforum/46700http://forums.episodeinteractive.com/forum/main-category/main-forum/46700- remember-the-choices-in-a-new-chapterremember-the-choices-in-a-new-chapter 16/06/2017

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2312634567&feature=iv &src_vid=oRcpDdDN_9E&v=rKMBt3U3IZM Tots els dies

Maig 2018

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR