Premi Baldiri i Reixac a treball de recerca d'alumnat de l'institut.

baldiri3Amb el treball de recerca "Al·lèrgies en un món modern", el Javier Moreno, l'Alí Hamza i l'Enric Carbasa han rebut el premi Baldiri Reixac (premeu aquí)

Llegiu tot seguit l'explicació del treball que fan els propis alumnes:

baldiri2Aquest treball -Les al·lèrgies en un món modern- parla de tota la problemàtica al voltant de les al·lèrgies, i la investigació a fons portada a terme sobre elles. Des de la Revolució Industrial fins avui dia, la major part de la població viu en grans metròpolis, les quals han estat envaïdes irremeiablement pels fums tant de les fàbriques com dels cotxes, a més a més de diferents tipus de contaminants.

El número de casos d’al·lèrgia a les societats occidentals ha augmentat en gran quantitat i, el que és més sorprenent, és que no se'n sap amb seguretat els motius.

En el nostre treball tractem d'esbrinar les raons que han provocat aquest gran augment en els últims anys, sobretot a les zones urbanes, i com reacciona el nostre sistema immunològic a nivell intern. A més a més, investiguem sobre les maneres de viure i d'alimentar-se per tal de disminuir al màxim els efectes de la malaltia, segons cada tipus d'al·lèrgia. També explorem més a fons el nostre barri i la variabilitat de pol·lens que circulen pel nostre ambient. 

Però el nostre treball no només és útil per als més necessitats; s’inclou una entrevista amb Lorena Soto, una al·lergòloga destacada, i un estudi sobre els tipus de pòl·lens de Barcelona més abundants en qualsevol època de l’any. En definitiva, un treball científic i rigorós, amb el que encara que no patiu cap al·lèrgia, aprendreu, si més no, coses inesperades en aquest viatge.

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR