Harry Potter

harry potter

Per Emma Alfonso, Gemma Lorca i Clàudia Pita, 1r ESO

Introducció

Harry Potter és una saga amb la que molts fans estan obsessionats. Com quasi totes les adaptacions de llibres a pel·lícules, és pitjor que els llibres des del nostre punt de vista, encara que és una de les millors adaptacions de sagues portades a la gran pantalla. Aquesta saga de llibres està situada a l’actualitat, tracta de mags (que inclou fills de mags, muggles que són persones no màgiques) als que envíen una carta perquè vagin a l’escola de Hogwarts (està dividida en quatre cases, a les quals et posen el primer dia de la teva estancia allà,: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff i Ravenclaw).

Personatges, qui són i quin paper tenen

Emma Watson (25 anys): Hermione Granger, és la millor amiga d’en Ron i en Harry, tot i que al principi, a ells els hi sembla massa repelent, ja que es sap totes les respostes que demanen els professors. Més endavant dins de la saga descobrirem un triangle amorós, és filla de muggles (els seus pares són dentistes).

Daniel Radcliffe (26 anys): Harry Potter, és el protagonista de la saga. Els seus pares són màgics. La seva família és una famíla aristocràtica, és a dir, que mai s’han ajuntat amb famílies no màgiques, que són de sang pura. Quan era petit, els seus pares van morir gràcies a Voldemort i el seu encanteri Avada Kedavra, tot i que a ell també li van fer no va morir perquè l’amor de la seva mare el va salvar. A l’epílog de l’ultim llibre/pel·lícula, veurem amb qui s’ajuntarà i tindrà fills.

Rupert Grint (27 anys): Ronald Weasley, és membre d’una família molt nombrosa, és el sisè de set fills. La seva família com és molt nombrosa, té pocs diners, així que ha de reutilitzar roba, llibres, etc. dels seus germans. Un dels trets que el caracteritza és que és pèl-roig i té els ulls blaus, com els seus germans i els seus pares.

Tom Felton (28 anys): Draco Malfoy, és un mag de pura sang, com el Harry Potter, així que el primer dia intenta fer-se el seu amic, però nel Harry el rebutja, ell ja es sap trobar els seus propis amics. Des de petit li ensenyen que el millor de sert sang pura, ies converteix en un moirtífag, cosa que no li acaba agradant, ja que no li convènç el seu estil de vida.

Alan Rickman (ha mort de càncer als 69 anys): Severus Snape, fill de un muggle i d’una bruixa, sempre ha tingut una clara passió per les arts fosques, tot i que, a How¡gwarts, noli deixen fer-les. Treballa a l’escola com a professor de pocions. És molt lleial amb les persones que ho ha promés. Quan era jove es va veure embolicat en un triangle amorós que incloïa la mare del Harry Potter (Lily) i el seu pare (James).

Bonnie Wright (25 anys): Ginny Weasley, és la setena filla dels Weasly, la més petita. Com tots els seus germans, és pèl-roja, és molt pàlida i té la cara plena de pigues. També juga a l’equip de quiddich (és l’esport que prctiquen a l’escola, és una extraescolar que es juga amb escombres). El seu primer any a Hogwarts li passa una cosa que marcarà el seu pas per Hogwarts. Des de el primer cop que veu al Harry, sap que està enamorada d’ell. Més tard començaran a sortir.

Ralph Fiennes (53 anys) /Frank Dillane (24 anys) /Christian Coulson 37 anys)/Hero Fiennes-Tiffin (18 anys) /Richard Bremmer (63 anys): Voldemort, és de sang mestissa, fill d’un pare ric i d’una bruixa. Ha sigut el mag més tenebrós de tots els temps en la màgia. Quan va nèixer, els seus pares els van abandonar i es va criar en un orfanat. Quan va tenir l’edat necessaria per anar a Howgarts, el Dumbeldore, el va a buscar perquè té uns poders molt especials. Just quan entra i es posa el barret seleccionador, li diu que anirà a la casa d’Slytherin, des d’aleshores, es considerat l’alumne més talentós de tots els Howgarts.

Michael Gambon (75 anys) /Richard Harris (72 anys): Dumbledore, és el director actual de Hogwarts. Dumbeldore és considerat el mag més poderós de tota la història. Dumbeldore també va ser professor de l’escola abans de començar a ser el director. És un personatge molt important i destacable en durant tota la saga.


Llibres i pel·lícules

  1. Harry Potter i la pedra filosofal: És la primera entrega de la saga, quan Harry Potter, que viu amb els seus tiets i cosí, la família Dursley, rep la seva carta de Hogwarts. Esl sorprèn perquè no sap la veritat sobre l’origen dels seus pares. En aquesta primera entrega apareixen quasi tots els personatges. És quan Harry descobreix el món dels mags.

  2. Harry Potter i la càmara secreta: En la segona entrega de la saga, Harry Potter es comença a acostumar a Hogwarts i a tot el món màgic. A l’escola de màgia i bruixeria, Hogwarts, comencen a aparèixer escrits a la paret però no es sap qui els ha fet. En Harry i els seus amics, ho descobreixen i ho inveten. És la primera aparició sòlida d’en Voldemort (qui no pot ser nombrat).

  3. Harry Potter i el presoner d’Azkaban: És la tercera entrega de la saga. En Harry, ha de lluitar contra demèntors. Dos presos s’escapen de la presó d’Azkaban, Remus Lupin i Sirius Black. En Remus es converteix en el professor de defenses contra el mal de Harry. Tots ells són membres dels rondadors.. En aquesta entrega, passen moltes coses .

  4. Harry Potter i el calze de foc: Aquesta vegada es celebra el Torneig dels Tres Mags, on apareixen nous personatges a causa del concurs. En Harry es veurà embolicat en aquest torneig sense tenir l’edat reglamentària perquè una persona anònima va posar el seu nom dins del calze que es fa servir per escollir els representants per les proves.

  5. Harry Potter i el misteri del príncep: En aquesta hi ha una mort molt important. Un dia en Harry no porta un llibre a classe, aleshores n’hi donen un amb molts encanteris i pocions que li serveixen de molt, tot sota el pseudònim de Príncep. En Harry descobreix qui és ell, i en Dumbledore li ensenya que és un “horrocrux”, objectes molt necessàris per aconseguir frenar en Voldemort.

  6. Harry Potter i les relíquies de la mort 1 i 2 (tot i que el llibre només és un, que integra l’1 i el 2, en la pel·lícula és una sola pel·lícula): En aquestes dues entregues ens expliquen el poder de Voldemort i la lluita dels alumnes de Hogwarts i tot el món màgic contra el mal (mortífags i Voldemort).

  7. Harry Potter i el nen maleït: la vuitena entrega de Harry Potter (que estarà dividit en dues parts, és un llibre) i es publicarà el 31 de juliol de 2016. No serà un altre llibre de la saga, així que no ens donaràmés informació sobre l’estada a Hogwarts.Serà el guió utilitzat en una obra de teatre sobre Harry Potter.

Llibres secundaris

  • Animals fantàstcs i on trobar-los: als llibres i a les pel·lícules de Harry Potter, és un llibre de text que utilitzen els alumnes de Hogwarts, escrit suposadament per Newt Scamander, un gran escriptor del món màgic. Descriu els animals fàntastics que existeixen. Estrenaran la pel·lícula en tres parts que s’estrenbaran respectivament aquest any al novembre, al 2018 i al 2020.

  • Quidditch a través del temps: aquest llibre, sense pel·lícula, tracta sobre un manual sobre les regles i la història del quidditch, el més important i popular esport del món màgic. Als llibres i pel·lícules, surt com un exemplar que l’Hermione li regala al Harry per Nadal, ja que ell és el buscador(al Quiddich, com a qualsevol esport hi ha varies posicions, per exemple defensador,que a Harry Potter seria golpejador) de l’equip de Gryffindor de Quidditch.

  • Els contes de Beedle el Bard: d’aquest llibre només n’existeixen 7 exemplars en tot el món. Sis dels quals van ser regalats i 1 altre va ser subastat a Amazon per 289.861.178 euros, ja que tenia incrustrades pedres precioses i era de cuir marroquí. Aquest llibre, és un conte que en el llibre de Harry Potter fa referència a aquells contes que totes les persones coneixen, és a dir, que són populars en el món màgic.

Actors principals

Emma Watson (25 anys): Hermione Granger
Daniel Radcliffe (26 anys): Harry Potter
Rupert Grint (27 anys): Ronald Weasley
Tom Felton (28 anys): Draco Malfoy
Alan Rickman (ha mort de càncer als 69 anys): Severus Snape
Bonnie Wright (25 anys): Ginny Weasley
Ralph Fiennes (53 anys)/Frank Dillane (24 anys)/Christian Coulson 37 anys)/ Hero Fiennes-Tiffin (18 anys)/ Richard Bremmer (63 anys): Voldemort
Michael Gambon (75 anys) /Richard Harris (72 anys): Dumbledore
Evanna Lynch (24 anys):Luna lovegood
Luke Youngblood (29 anys):Lee Jordan
Sean Biggerstaff (33 anys):Oliver wood
John Cleese (77 anys): Nick Casi Decapita

Juny 2016

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR