Snapchat

snapchat

Per Àgata Padullés, 1r ESO

Introducció

Snapchat és una aplicació per a mòbil que serveix per compartir vídeos i fotografies. La diferència amb altres és que les persones amb qui comparteixes els teus vídeos i fotos podran veure’ls un màxim de deu segons, després el que has enviat desapareix. Aquesta aplicació va ser creada per Evan Spiegel.

Al 2013 es va afegir a l’aplicació la possibilitat de deixar que els amics puguin veure les fotos i els vídeos durant 24 hores, i a l’any següent s’hi van agregar el xat de vídeo i missatgeria amb la característica que el text desapareix un cop llegit.

Avantatges

Com tota aplicació, té els seus avantatges, com ara que pots enviar fotos o vídeos a molts dels teus contactes a la vegada, o que el que envies no queda per sempre més visible sinó que, un cop vist o llegit, s’esborra. Un altre aspecte interessant és que et permet dibuixar sobre la foto.

Desavantatges

Però el seu desavantatge, n’és un de molt gran, i és que qui rep la imatge, a través d’una captura de pantalla, pot copiar-la i fer-ne el que vulgui, sense el teu permís. Malgrat, Snapchat et notifica quan algú fa una captura, el cert és que no pots controlar el que la persona farà amb la teva foto, de forma que aquella fotografia podria recórrer totes les xarxes socials tan bones com dolentes, o la persona que ha fet la captura podria treure un benefici econòmic de la foto sense donar-te cap recompensa.

També et pots trobar que en lloc de fer una captura de pantalla, algú hagi fet una foto de la imatge abans que aquesta s’esborri, o bé hagi utilitzat alguna aplicació pirata que li hagi permès copiar la imatge sense que tu te n’assabentis de res.

Maig 2016

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR