Life experience in Canada

paisatge nevat

Per Pau Vega, 3r ESO

L'alumna de 2n de batxillerat Mariona Queralt, va assistir a la classe d'anglès del nivell alt dels grups A i B de tercer d’ESO, per explicar-nos la seva estada a Canadà. La Mariona és una de les poques afortunades que va rebre una beca per viatjar a l'estranger i perfeccionar la llengua anglesa.

Va viatjar amb un grup d'estudiants espanyols que també anaven a Canadà, prèviament no en coneixia a cap. Recorda que va ser un viatge llarg, però ella només va haver d'agafar un avió, mentre que altres estudiants n’havien d'agafar fins a tres per arribar a les seves destinacions. Ens va comentar que quan va viatjar cap allà va tenir certs problemes amb la primera família d’acollida però amb la segona va estar molt bé.

mapa barrieElla va anar a la província d’Ontario, a la localitat de Barrie, d’uns 130.000 habitants, a uns 90 km de Toronto. A Barrie a l’hivern hi fa molt de fred i hi neva així que va necessitar roba que abrigués força més que la que fem servir a Barcelona.

Ens va dir que quan va arribar li era una mica difícil mantenir una conversa, encara que el seu anglès fos dels millors del seu curs, per això al principi va costar-li relacionar-se, però a mesura que va anar aprenent més la llengua va acabar fent molt bons amics.

El sistema acadèmic d'allà és molt diferent al nostre; tenen quatre matèries cada semestre i cada classe dura setanta-cinc minuts, fan dues classes, un descans i després dues classes més. L’avaluació contínua val el 70% de la nota, es fa a partir de l’actitud, els deures, tests..., i el 30% depèn de l’examen final. Hi ha molts recursos a la teva disposició, els llibres te’ls donen i després els has de tornar, no són digitals sinó de paper. No hi ha grups classe sinó que a cada classe et trobes amb gent diferent, potser alguns coincideixen estudiants però molts altres no ja que les matèries es trien en funció del que voldràs estudiar posteriorment a la universitat.

Les distàncies són molt grans i per desplaçar-se podia comptar amb el cotxe dels seus amics ja que, encara que si ets un alumne estranger no pots conduir, si ets canadenc sí. Allà als setze anys ja et pots treure el primer carnet de conduir, als vuit mesos d’aquest et pots treure un segon carnet i aproximadament dos anys després el carnet definitiu, cada carnet et permet fer més coses.

Ens va comentar que un dia van anar a visitar Toronto, que estava a una hora aproximadament en cotxe, i li va agradar veure els paisatges tan diferents en magnitud dels nostres.

La tornada de Canadà desprès d’un curs, li ha costat perquè s’havia adaptat molt bé i la família que li va tocar era molt agradable.

En resum ens va destacar que s’ha emportat molt bones experiències, tot li va agradar i la seva estada l’ha ajudat no solament a millorar moltíssim els seu anglès, sinó també a formar-se com a persona, a aprendre altres cultures i a conèixer món. Considera que va ser una experiència molt enriquidora i que ha tingut molta sort de poder accedir a una beca estudiantil per viatjar a l'estranger, atès que hi ha molt pocs estudiants que puguin accedir perquè has de treure una sèrie de notes molt altes. Com a conclusió ens va dir que ha estat una experiència tan positiva que no la canviaria per res.

lake front 600

Gener 2017

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR