Patinatge

patinatge

Per Gemma Lorca, Claudia Pita i Emma Alfonso, 1r ESO

El patinatge és un esport molt bonic i entretingut. En aquest article us explicarem alguns aspectes sobre aquest esport.

Condicions Físiques:
Per patinar s’han de tenir unes condicions físiques bastant bones, ja que el patinatge requereix un escalfament previ del cos, abans de començar per no fer-nos mal. També cal una dieta equilibrada i sana per mantenir-nos en forma.
A la pista que vaig a fer patinatge primer correm una mica per escalfar, desprès estirem una mica als braços i ens posem a fer abdominals i flexions. Pot resultar una mica cansat, però val la pena fer-ho perquè apart de millorar el nostre cos, ens assegurem que quan estiguem patinant no ens fem mal.

Competicions:
A les competicions s’hi ha d’estar molt implicat perquè et poden suspendre o aprovar. El més important és no posar-se nerviós ja que et pots equivocar. L’entrenament abans d’un campionat és molt important perquè has d’estar ben preparat.

Normalment el ball que fas patinant és amb una música instrumental i has de portar un mallot i fundes per els patins.
Cada persona està en un nivell depenent  del curs escolar en que estigui. Si suspens, l’any següent en el campionat has de tornar a fer el mateix ball per aprovar. En canvi les persones que aproven passen al nivell següent.
Els campionats doncs, no són ballar i donar un premi al millor, sinó que són com una mena d’exàmens per avaluar als patinadors i a les patinadores.

Tipus de Patins:
El patinatge es practica amb molts tipus de patins. Hi ha els de quatre rodes, els de línia que també tenen quatre rodes i, per últim, els de gel que porten unes fulles (són de metall i tenen una forma que sembla un ganivet) per fer lliscar el patí sobre el gel.
Els patins de quatre rodes i els de gel ens permeten practicar esport i fer patinatge artístic, mentre que amb els de línia només podem fer exhibicions acrobàtiques.
El material de les botes acostuma a ser de pell.

Tipus de Patinatge:

Patinatge sobre gel

Hoquei sobre gel
Patinatge artístic sobre gel
Patinatge de velocitat sobre gel
Patinatge de velocitat en pista curta
Patinatge de velocitat sobre gel marató
Short Track

Patinatge sobre rodes
Hoquei sobre patins
Hoquei sobre patins en línia
Patinatge artístic sobre rodes
Patinatge de velocitat sobre patins en línia
Patinatge Freestyle slalom
Patinatge agressiu

On patinem i quan patinem?
Les tres patinem a diferents llocs de Barcelona. Nosaltres, Emma i Gemma, patinem al Claror Cartagena (que és un poliesportiu) i la Clàudia patinava a l’Antoni Balmanya (la seva antiga escola), però ara que ha acabat la primària ha hagut de canviar a un altre lloc, la pista blava. La Gemma i jo patinem dues hores setmanals, els dimarts i els dijous (17:30 a 18:30 h). I la Clàudia una hora i mitja a la setmana, divendres (de 19:30h a 21:00h).

Entrenadores:
Gemma i Emma
Al nostre grup hi ha dues entrenadores; una per al grup de les per les petites, i una altra per a les grans.
La nostra, que es diu Aina, és una noia jove amb molt carisma i agilitat, també acumula molta experiència. Ens ajuda en tot el que ens costa i ens comprèn molt bé. La Judith que es l’entrenadora del grup de les petites, també és molt jove i sempre ens ajuda a les competicions.
Ens ajuden molt amb tot el que necessitem.
Claudia
La meva antiga entrenadora de quan estava a la primària es deia Jessica i era molt bona, sabia corregir-nos els errors que fèiem patinant i, a mésa més, era molt simpàtica. Ara encara continua fent patinatge a les petites que encara estan a l’escola. D'altra banda, als festivals se li ocorrien idees molt bones sobre de què fer el tema del ball.
Ara vaig a fer Show a la pista Blava i tinc de monitora a la Lua.
Fer Show és molt divertit perquè és ballar però amb patins i amb les altres companyes m’ho passo genial. La Lua és molt simpàtica i m’ensenya molt bé.

El que ens aporta i com ens sentim:
Ens aporta salut, equilibri, agilitat, diversió…
Ens ajuda a relaxar-nos i a fer amigues siguin grans o petites.

Per què patinem?
Patinem perquè ens agrada molt i tenim l’oportunitat de gaudir i practicar un esport.
Si us animeu a provar-ho no us en penedireu.

Novembre 2015

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR