Gimnàstica Artística

barra

Per Aina Aragonès, 1r ESO

La gimnàstica artística és un esport olímpic tant per noies com per nois on esportistes han d’executar diferents rutines en diferents aparells.

Abans de fer qualsevol element gimnàstic, els esportistes hem de fer un escalfament per escalfar els muscles i així evitar lesions. L’escalfament acostuma a tenir tres parts: la flexibilitat, la força i l’equilibri. Per exemple: per treballar la flexibilitat fem l’espagat amb cada cama i frontal, per treballar la força fem flexions, abdominals i per treballar l’equilibri fem girs.

Els esportistes que practiquen gimnàstica artística acostumen a competir. Les competicions es realitzen per nivells i a diferents pobles o ciutats. Hi ha diferents nivells: inigym, escolars, promogym, base i via olímpica. A les competicions hi ha gimnastes de molts clubs que mostren als jutges el seu exercici a cada aparell. Els jutges puntuen el seu exercici i al final de la competició es fa l’entrega de premis.

A la gimnàstica artística femenina hi ha 4 aparells diferents, aquests són: barres asimètriques, terra, salt de poltre i barra d’equilibri. Els aparells de la gimnàstica artística masculina són: les barres paral•leles, la barra fixa, les anelles, els salts sobre cavall, el cavall amb arcs i exercicis acrobàtics a terra amb les mans lliures.

Practico aquest esport des de fa un any i mig aproximadament i m’ha ajudat molt per desfogar-me en els moments difícils. Em van donar l’oportunitat de competir però per motius personals no vaig poder. Sento plaer al practicar aquest esport perquè penso el que sé fer o estic aprenent i m’alegro de fer-ho. Però també considero durs els moments en que s’ha d’aprendre a fer un exercici i després d’intentar-ho moltes vegades, no em surt. O els dies en que no estic de bon humor i l’entrenadora em renya per no fer-ho bé. Per a mi, la gimnàstica artística, és una forma de vida.

 Octubre 2015

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR