La sequera del Francolí

montbl
Per Marboré Cabezas, 2n ESO
Concurs literari: Premi prosa català, categoria D

A Montblanc, en plena època medieval, el poble desesperat es moria de fam. La sequera fou la protagonista allà, ja que l'aigua del riu Francolí es va assecar. Ningú sabia el que estava passant, ningú es podia banyar, no podien conrear els seus camps, tampoc podien alimentar als animals. Era tot un desastre. Necessitaven aigua urgentment, si no, no sobreviurien.

Cansat de tant enrenou, en Jordi, un camperol del poble, sortí a la recerca d'aigua. Dalt del seu cavall galopava camp avall. Es dirigí cap a la muntanya, on hi sentí una veu estranya. Seguint el llit sec del riu Francolí, pel qual ja no baixava gens d'aigua, veié una bèstia enorme i estranya enmig del pas. S'acostà per poder-la veure, era un drac, tot inflat de l'aigua que s'havia empassat; estava adormit al mig del riu i bloquejava la circulació de l'aigua.

El camperol va veure que tenia una espasa clavada, i li va treure, aleshores aquesta, es convertí en una rosa vermella com la sang. De sobte l'aspecte del drac va anar canviant fins a convertir-se en una donzella. En Jordi, desconcertat, es quedà mirant fixament a la noia. Ella li agraí l'ajuda per haver-li tret l'espasa, ja que era un encanteri que li havien fet fa anys, i gràcies a ell, estava alliberada, i podia tornar a ser com abans. Però hi havia un problema; no recordava res.

Va haver-hi uns instants de silenci. En Jordi li digué que vingués al poble amb ell, i que estava disposat a començar una nova vida amb ella. Mentre li deia això li va donar la rosa. La màgia d'aquests dos enamorats va fer que el riu Francolí tornés a circular, i arribés fins al poble. La sequera es va acabar i van poder seguir amb les seves vides anteriors, i algunes de noves.

Abril 2018

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR