Cartell de Festa Major

Cartell definitiu

Per Marta Camacho i Aylin Romero, 1r ESO

Hem entrevistat a Roger Monleón, exalumne, que el passat novembre va guanyar el concurs de cartells de la Festa Major del barri.
Un professional del disseny!!!!

Zafra News: Com és que vas fer aquest cartell?
Roger Monleón: L’any passat ja em vaig presentar al concurs de cartells de Festa Major del Clot perquè m’agrada molt el disseny gràfic, fer coses amb programes d’edició i volia participar en la festa del barri. Hi havia aquesta oportunitat i la vaig aprofitar.

ZN: En van presentar molts?
RL: Se’n van presentar aproximadament una dotzena.

ZN: Et va sorprendre que triessin el teu? Per què?
RL: Sí, em va fer il·lusió. És veritat que hi ha un treball darrera i que el faig amb ganes perquè m’agrada. Vaig estar treballant molt el cartell, sempre és una sorpresa agardable saber que s’han fixat en el teu cartell per anunciar la Festa Major del barri.

ZN: A quins altres concursos has presentat obres teves?
RL: No molts. He presentat algun curt a algun concurs d’internet perquè m’agrada molt editar contingut audiovisual, és a dir, vídeos. Vaig començar editant vídeos, el que passa és que la imatge també m’interessa molt.

ZN: Com ho fas per editar vídeos? Amb quins programes ho fas?
RL: Utilitzo programes d’Adobe, After Effects, que és per efectes especials, i Adobe Premiere, que és per fer muntatges. Des de petit m’he interessat per aquest món dels audiovisuals, a l’ESO ja m’entretenia fent coses.

ZN: Com ho fas per inspirar-te?
RL: En el cas d’aquest cartell, potser tres o quatre mesos abans ja vaig començar a pensar en la idea, vaig anar de viatge a l’estiu i hi anava pensant mentres passejàvem pels llocs que visitàvem. A mí quan em diuen pensa alguna idea ara, no em surt, així ràpid no se m’ocorre res, em costa molt. Però, per exemple, quan vaig en tren a la universitat, o estic al llit... se m’acut una idea i li vaig donant voltes. En aquest cas. És a dir, quan se m’ocorre una idea la vaig madurant molt al meu cap i després quan ja la tinc més o menys clara, intento plasmar-la. El resultat final és molt diferent perquè sempre al cap ho tens com més gran o millor del que ho pots fer a la realitat. Quan vas veient com queda, vas canviant coses fins donar-li el format que t’agrada.

ZN: A què et dediques actualment?
RL: Sóc estudiant, estic fent segon curs al tecno campus de Mataró que està adscrit a la UPF. El que estic fent és un grau en mitjans audiovisuals, és una carrera que t’ensenya tots els àmbits de l’audiovisual, hi entra cinema, televisió, web, disseny gràfic, periodisme... T’ensenyen una mica de tot i quan acabes la carrera esculls més o menys el camí que més t’agrada.

roger webZN: Com hi vas entrar?
RL: Vaig fer batxillerat científic-tecnològic i la selectivitat.

ZN: Què és el més difícil en el teu camp?
RL: Depèn, sempre hi ha coses difícils. Si hi ha un aspecte del camp que no t’agrada, potser et resulta més difícil. Potser el més difícil és que se t’acudeixin idees per fer coses.
 
ZN: Quins són els teus projectes de futur?
RL: Des de petit sempre he volgut ser director de cinema, el que m’agradaria és poder dirigir els meves pròpies pel·lícules. Però ja em conformaria a dedicar-me professionalment a fer projectes audiovisuals, o al menys dedicar-me laboralment a un dels camps de l’audiovisual que és molt ampli. Ara, el meu somni és ser director de cinema, el que passa és que és molt difícil, però al menys com afició m’agradaria seguir fent curtmetratges.

ZN: A l’ESCAC s’estudia direcció?
RL: Crec que l’ESCAC té un màster de direcció, el que passa és aquest és un món en el que es va molt per contactes. Fas una feina, si agrada, potser et recomanen a una altra persona i vas escalant. Hi ha màsters especialitzats en direcció però no tothom ha sortit d’aquests llocs. Has d’anar fent els teus projectes, treballar bé i dedicar-hi temps. T’agradar el que fas, sinó no li dediques temps fora de la universitat.

ZN: Com és la Universitat on vas?
RL: Hi ha un bon ambient i el professorat és bastant proper i la majoria d’assignatures m’interessen, és un grau molt pràctic, no és només estar davant d’una pissarra, sinó que graves, fas anar les càmeres,...

ZN: Què aconsellaries a les persones que es vulguin dedicar a aquest camp?
RL: Sobretot que t’agradi molt aquest camp, que siguis creatiu i que sàpigues que fora de la universitat i dels estudis t’hi voldràs dedicar perquè és un món molt dur, ho has de fer per passió, si no t’agrada no arribaràs enlloc i quan abans comencis a fer coses, encara que sigui amb el programa de windows moviemaker, o amb la càmera del mòbil i mica en mica vas evolucionant i vas aprenent més.

ZN: Tens contactes en aquest camp?
RL: Tinc uns amics que són més grans, són dos de l’esplai que tenen una petita productora i graven concerts en directe, o vídeoclips per grups, o per exemple, el vídeo promocional de la festa major juvenil del barri... I quan els fa falta una tercera persona em criden o em passen algun contacte. Així he fet algun projecte remunerat, per exemple vaig anar a gravar una obra de teatre que volien enregistrada en directe.
A la universitat també vas coneixent a gent. El que és important és anar fent coses i experimentar.

ZN: Moltes gràcies i bona sort!!!

Gener 2017

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR