Des de Zafra

Ja és hora de fer un canvi

drets dones
Per Sònia Gimeno, 4t ESO
Concurs literari: Premi poesia català, categoria E
 
NO, per ser dona no he de saber cuinar,
NO, per ser dona no he de vestir-me femenina,
NO, per ser dona no he de netejar la casa,
Ni tampoc he de fer-me la ximple amb els teus comentaris.
 
Aquella sensació de por per tornar sola de nit,
El que sents quan algun home fa una “broma”,
Aquelles ganes de ser tan lliure com qualsevol altra persona,
La tristesa i la ràbia per cada moment,
Que veus la noticia d’una morta més per violència.
 
Aquell home pesat que et crida pel carrer,
Cobrar menys treballant igual o més,
Insults innecessaris que porten l’etiqueta de bromes,
Discriminació social i en molts casos psicològica i física,
Tenir la teva opinió, i que te la discriminin

Sortida a la Mar Bella

mar bella

Per Ona Arnau, 1r ESO

El dia 10 de Maig del 2018, tots els alumnes de 1r ESO de l'institut vam anar al Centre Esportiu la Mar Bella
on vam a fer activitats atlètiques per potenciar la bona forma física.

El dia de la sortida vam marxar de l'institut només arribar, a les 8:00h del matí. Vam agafar el metro de la línia L2 fins la parada de la Pau i vam fer transbord a la L4 fins Poblenou. Després vam caminar una estona fins el Complex Esportiu. Un cop ja estàvem allà ens vam canviar, ja que disposàvem de vestidors per posar-nos roba esportiva, i vam començar les proves  amb els grups classe.

Vam fer quatre proves: salt de llargada, llançament de pes, relleus i tanques.

Sin vuelta atrás

disco
Per Bisila Escolar, 2n ESO
Concurs literari: Premi prosa castellà, categoria D


Era de noche. Aina miró el cielo sin estrellas y se preguntó si realmente quería estar allí. Después de estar dos horas intentando bailar, salió a respirar aire fresco. El contraste entre el calor de dentro y el de fuera le provocó una sensación de frío que no le gustó. Pero sólo fue pasajero, fugaz. Como ella se sentía. No entendía cómo Marta podía aguantar tanto. A Aina todo aquello le parecía abrumador. Intentó visualizarla dentro del local sin ningún éxito, hasta que al fin la vio, entre la multitud, dirigiéndose hacia el baño. Con un chico. Sus miradas se cruzaron durante un instante, y Marta le guiñó un ojo. Aina puso los ojos en blanco y ladeó la cabeza; su amiga era así, siempre tan lanzada. Cabello rubio, cayéndole sobre la espalda como una cascada; facciones delicadas, tez blanca, unos pómulos perfectos, piernas largas y unos preciosos ojos azules. Irradiaba luz allá donde fuera. En cambio, Aina era la chica que siempre iba detrás, a la que tenías que mirar dos veces para darte cuanta de que estaba allí. La que pasaba desapercibida. Nunca entendió cómo podían ser tan amigas. Inspiró una bocanada de aire y se sentó en el suelo.

La sequera del Francolí

montbl
Per Marboré Cabezas, 2n ESO
Concurs literari: Premi prosa català, categoria D

A Montblanc, en plena època medieval, el poble desesperat es moria de fam. La sequera fou la protagonista allà, ja que l'aigua del riu Francolí es va assecar. Ningú sabia el que estava passant, ningú es podia banyar, no podien conrear els seus camps, tampoc podien alimentar als animals. Era tot un desastre. Necessitaven aigua urgentment, si no, no sobreviurien.

Cansat de tant enrenou, en Jordi, un camperol del poble, sortí a la recerca d'aigua. Dalt del seu cavall galopava camp avall. Es dirigí cap a la muntanya, on hi sentí una veu estranya. Seguint el llit sec del riu Francolí, pel qual ja no baixava gens d'aigua, veié una bèstia enorme i estranya enmig del pas. S'acostà per poder-la veure, era un drac, tot inflat de l'aigua que s'havia empassat; estava adormit al mig del riu i bloquejava la circulació de l'aigua.

More Articles...